CNL

Bli fadder till ett barn på förskolan Arco IrisJust nu har vi ett stort antal fyra- och femåringar på byns förskola Arco Iris som saknar fadder.

Några av barnen på Regnbågens förskola: Adrian, Angelica, Cinthia Carolina, Kevin Josue, Lucas Manuel och Magdalena

Föreningen har sedan mer än 30 år tillbaka haft en fadderverksamhet. Den som blir fadder får ett brev med fadderbarnets namn, födelsedata och ett nytaget porträtt. Att vara fadder innebär därefter att ge ett ekonomiskt bidrag på mellan 100 och 300 kronor i månaden.  Du väljer själv det belopp som passar dig. De ekonomiska bidrag faddrar ger går till all CNL:s verksamhet i byn som är riktad till barnen. Bidragen används till bland annat drift av förskolan och pedagogiskt material. På så vis gynnas fler barn än bara det enskilda fadderbarnet.

Som fadder får du föreningens tidning MayaNytt hemskickat och kan läsa om vad som händer i byn. Flera av våra befintliga faddrar har också valt att skicka brev och paket till sitt fadderbarn. Den här typen av kontakt har sedan en längre tid varit svår att upprätthålla då postgången i Guatemala inte alls fungerar.

Teknikutveckligen erbjuder dock andra alternativ till kontakt. CNL:s koordinator har en dator med internetuppkoppling på plats i byn. De faddrar som vill ha kontakt med sitt fadderbarn kan skicka en hälsning via e-mail som sedan förmedlas vidare till barnet.

Är du intresserad av att bli fadder?

Kontakta föreningens fadderansvarig Malin

malin.linne@hotmal.com 


Senast uppdaterad 6 maj, 2019